Dansk design blog -  Vægure & verdensure - 5 års gsranti - 5 stjerner på Trustpilot

Hvem er Timedots?

Far og søn Ole & Thomas Pilgaard Birkebæk

Timedots stammer fra Vojens i det sydlige Danmark. På vores værksted blev vore vægure samlet med håndkraft. De er lavet af  komponenter fra danske og tyske leverandører.

I 2017 overtager Thomas Pilgaard Birkebaek Timedots og  flyttede virksomheden til Berlin, Tyskland. Alle danske leverandører benyttes forsat. Thomas udvider samtidigt Timedots med en blog om dansk design med fokus på møbeldesign og boligtilbehør.

Der produceres i små serier på helt ned til blot 10 stk., som kun kan købes online.

Et ur fra Timedots er derfor ikke noget man finder i ethvert hjem eller virksomhed. Timedots er faktisk ukendt for de fleste, bortset fra de få som vil have et unikt produkt i dansk design og høj kvalitet.

Vi vil skabe nye vægursklassikere i et design, der kan holde i årtier. Klassikere lavet i solide materialer med robuste komponenter. Produkter, hvor design og funktion er prioriteret højt, og hvor du som kunde har en række valgmuligheder for at forme dit vægur efter egne ønsker.

Vi har mange års erfaring med produktion og salg af vægure, hvilket gennem den bedste service dagligt kommer vore kunder til gode.

Vi hjælper naturligvis gerne med idéer, skitser, rådgivning samt montering. Vores kunder er hovedsageligt private, som ønsker et individuelt designervægur til hjemmet.

I kundekredsen findes også mange skoler og institutioner, der efterspørger store vægure samt virksomheder, der har brug for store og individuelle verdensure.

Artikel fra Børsen i maj 2000: Birkebaek I/S vinder DM i iværksætteri. Fra vebstre side: Erhvervsminister Pia Gjellerup, Klaus Skovrup, Kristina Rudebeck og Thomas Birkebæk

Historien bag Timedots

Timedots blev grundlagt i 1999 under navnet Birkebaek I/S. Stifterne var handelsskoleeleverne Thomas Birkebæk, Klaus Skovrup og Kristina Rudebeck.

Firmaet opstod som et iværksætterprojekt i organisationen Young EnterpriseHaderslev Handelsskole og vandt DM i iværksætteri i år 2000.

Da Young Enterprise afsluttes, fortsættes driften under navnet Birkebaek & Just og den daglige drift varetages nu af Thomas Birkebæk og Jesper Just Nielsen. Sortimentet udvides med flere vægure samt verdensure og bordure. B&J’s ure forhandles af urmagere i Danmark og der eksporteres til Europa og USA.

I 2004 overtager Birkebaek Group driften og omlægger produktionen så sortimentet begrænses og forhandlernettet afvikles til fordel for salg via internettet. I 2008 ændres firmanavnet til Timedots og udviklingen koncentreres om væguret Flextime.

Firmainformation:

Timedots vægure logoTimedots
c/o Thomas Pilgaard Birkebaek
Charlottenburger Ufer 16 A
10587 Berlin
Tyskland


Familien bag Timedots

Timedots var del af familievirksomheden Birkebaek Group som blev stiftet i 1976 og ledes af familieoverhovedet Ole Pilgaard Birkebæk (66 år, uddannet købmand og landmand).

Den daglige drift blev  varetaget af Ole Birkebæk med produktion og lager i Vojens, Danmark og af Thomas Birkebæk med webdesign, produktudvikling samt marketing i Berlin, Tyskland.

Denne konstruktion blev ændret i 2017 da Thomas overtager Timedots og flytter hele virksomhedsdriften til Berlin.


Skitse af Flextime væguret designet af Thomas Birkebæk i 2002


Unikt vægur koncept

Flextime væguret blev designet af Thomas Birkebæk og præsenteret som produktnyhed på Guld, Sølv & Ure Messen i Bellacenteret i 2002.

Dette fleksible design selv vægur er Timedots' varemærke og vigtigste produkt. Konceptet med et urværk med store visere og selvklæbende tidsmærker giver kunden mulighed for at sammensætte et vægur efter eget ønske med valgfri diameter.Timedots' lager og produktion i Berlin


Lokal produktion

Som lille producent er det en udfordring for Timedots at konkurrere med internationale producenter som får deres vægure lavet i store mængder i Asien.

Timedots må derfor operere utraditionelt med små serier, fleksibilitet og kreative løsninger. En meget vigtig del af Timedots succes skyldes de nøje udvalgte danske og tyske leverandører.

Deres produkter og kompetente medarbejdere giver Timedots en afgørende fordel.

Specialdgave af Flextime med røde visere monteres hos Vejle Musikteater

Jesper Just Nielsen og Thomas Birkebæk bygger vægure sammen med håndkraft på værkstedet i Vojens i 2004


Håndarbejde

Produkterne fra Timedots blev indtil 2017 samlet med håndkraft på værkstedet i Vojens, Danmark. Nu er produktionen flyttet til Berlin.

De enkelte komponenter købes hos underleverandører og bygges sammen til færdige produkter uden brug af maskiner.

Med vægt på præcision, flot finish og skarp kvalitetskontrol sikres hvert enkelt produkt en lang levetid.

Mange af urene lavet siden starten i 1999 fungerer forsat uden problemer.


Thomas monterer vægur på Starup skole ved Haderslev


Kvalitet og service

Design, kvalitet og service er grundværdier i Timedots. Kunden tilbydes ikke blot et produkt men en samlet pakke med 30 dages fuld returret og 5 års garanti.

Der er lavet detailerede skabeloner og demontrationsvideoer til at hjælpe med monteringen.

Først når kunden har modtaget samt monteret uret og alt er i orden er Timedots tilfreds.

Dette afspejles også i Timedots kundefeedback på Trustpilot.


Online salg

Vores produkter sælges udelukkende online. Vi har valgt denne form for distribution for at sikre vores kunder den bedst mulige information, et stort udvalg samt mulighed for kompetent rådgivning og hurtig levering.

Da vi således kan undlade at give forhandlere/butikker store avancer, kan vi i stedet give vores kunder mest muligt for pengene til en fornuftig pris – på trods af dansk-tysk produktion.

Besøg vores internationale onlinebutik her: www.time-dots.com

Artig Gallery

Timedots har et tæt samarbejde med online kunstgalleriet Artig Gallery. Vi deler fotolokationer til præsentation af vores produkter og hjælper hinanden med at promovere vores kreative koncepter til personer med en passion for design og original kunst.

Vores webshop bruger cookies. Læs mere om cookies her.